Stel, je hebt allerlei verschillende projecten gedaan bij verschillende organisaties en je hebt ook nog freelance klussen gedaan. Op verschillende websites staat werk van je. Best wel onoverzichtelijk! Dit overkwam Lieke, hoofdredacteur, journaliste en masterstudent.

Ze zou het heel gemakkelijk vinden als ze mensen naar een plek zou kunnen sturen waar te zien is wat ze allemaal heeft geschreven. Dan kom je al snel uit op een website. Lieke heeft zelf geen verstand van websites en als student een te klein budget om er een te laten bouwen.

 

Gelukkig leerde Lieke Jasper kennen via Konnektid. Jasper studeert ook en begrijpt Lieke dan ook helemaal. Hij weet veel over internet, kan je helpen met computerproblemen en kan ook nog websites bouwen. Jasper wist wel iets voor Lieke waarmee ze snel een eigen website kon maken en onderhouden.

“Met Weebly maak je binnen een handomdraai een mooi website. Je kiest eerst een thema, wat het uiterlijk van de website bepaalt. Zodra je dat gedaan hebt kan je meteen verschillende pagina’s aanmaken. Als je op de pagina bent kan je gewoon tekst en afbeeldingen op je pagina slepen. Je kan zelfs meteen een blog maken!”

Geen gedoe dus met andere websites, moeilijke codes of het aanmaken van nieuwe stukjes tekst. Lieke was helemaal in haar nopjes, want dit is precies wat ze zocht. En Jasper vond het maar al te leuk om zijn kennis te gebruiken om iemand te helpen. Bedankt Jasper!

Toevallig heeft Lieke een buurvrouw die in hetzelfde schuitje zit. Die gaat ze natuurlijk op haar beurt weer helpen ;)