Door Konnektid

In deze serie blogs besteden we aandacht aan de unieke skills die op Konnektid worden aangeboden en de mensen die jou dit kunnen leren. Deze keer vertelt Elma uit Utrecht meer over haar unieke skill: eetbare planten zoeken in de natuur.

Elma: "Er groeit zo veel lekkers in overvloed. Het is altijd weer een ontdekkingstocht om te zien wat er op dit moment te plukken is. Veel mensen kijken er overheen en zien niet dat ze op weg naar de supermarkt vaak al langs appelbomen, krentenboompjes of hazelaars komen. Het geeft me een kick om mensen weer opnieuw te laten kijken en te laten genieten van de overvloed.

Eetbare planten ontdekken via Konnektid
Ik geef zelf al enige tijd workshops 'Eetbare Wilde Planten' omdat het zo leuk is om andere mensen dit te laten ontdekken! Ik ben momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een online Eetbare Planten Workshop. Om te onderzoeken wat ik allemaal wil behandelen in de video's wil ik met verschillende mensen gaan plukken, daarom bied ik mijn skill aan op Konnektid.

Ik heb mijn kennis helaas nog niet gedeeld met andere Konnektid leden, maar nu het voorjaar wordt is er steeds meer te plukken dus dit is bij uitstek een interessant seizoen om meer te weten te komen over eetbare wilde planten!

Kennis over eetbare planten online
Behalve dat ik het erg leuk vind om zelf op pad te gaan deel ik dus ook graag mijn kennis over eetbare planten. Daarom ben ik vijf jaar geleden de website PlukdeStad begonnen. Op deze website kun je onder andere vinden waar welke eetbare wilde planten te plukken zijn in de openbare ruimte, daarnaast kunnen mensen op deze website plukplekken en recepten met elkaar delen. Bekijk snel wat er in jouw buurt op dit moment te plukken is!"

Ben je zelf benieuwd wat er in jouw buurt allemaal voor eetbaars groeit? Neem contact op met Elma en zij zal je er alles over vertellen! Elma zelf zou graag willen leren om zelf liedjes te schrijven die ze kan spelen op haar gitaar, en ze is op zoek naar iemand die haar op weg kan helpen om haar online workshop te promoten. Kun jij haar daarmee helpen?