De deeleconomie is een mooi concept: een economie die gebouwd is rondom het principe ’Toegang boven Bezit’. Je ruilt bijvoorbeeld wat je niet meer nodig hebt tegen iets wat je wel kunt gebruiken. Of je leent iets uit. En dat met je buren! Het is dus goed voor de verbondenheid met je buurt en voor je portemonnee. Ook het milieu gaat er op vooruit want door hergebruik van spullen wordt er minder geproduceerd uit kostbare grondstoffen. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar werkt het ook echt? Het antwoord: jazeker!

Dat hebben we wel bewezen op The Big Exchange. Deze ruilmarkt organiseerden we afgelopen zondag in Amsterdam Roest met Peerby, Thuisafgehaald en Buy Nothing New Month.

De bezoekers gingen direct aan de slag met het ruilen van spullen. Zo werd er al snel een sportjasje geruild voor een Playstation, jeans voor kantoorartikelen en een diaprojector voor een glimlach.

Wat The Big Exchange uniek maakte is dat er ook geruild kon worden met vaardigheden en eten. Mooie voorbeelden van geslaagde ruilacties waren een shiatsu massage voor een avondje verhalen tappen, een kunstles voor een chocolade-taartje en twee dagen slapen op een woonboot voor een weekendje auto rijden in een cabriolet.

Wat wij het allerleukste vonden tijdens The Big Exchange was toch wel het horen van alle verhalen die achter de spullen, talenten en maaltijden zaten. Een ruilmarkt maakt je niet alleen rijker in bezit, maar ook in ervaringen en vriendschappen! Dat willen we natuurlijk graag met iedereen delen, dus bij deze nodigen we jullie alvast uit voor de volgende editie! Op Facebook laten we t.z.t. weten wanneer de volgende The Big Exchange zal worden georganiseerd!

Een kleine sfeerimpressie van de dag met de prachtige foto’s van Liliane Smith:

 

 

 

 

Klik hier voor meer foto’s!