Door Konnektid
We starten een nieuwe serie blogs waarbij we aandacht besteden aan de unieke skills die op Konnektid worden aangeboden en de mensen die jou dit kunnen leren. Dennis uit Boxmeer bijt het spits af en vertelt je over zijn unieke skill: astronomie.

Dennis: “Ik vind astronomie ontzettend interessant vanwege alles wat er nog te ontdekken valt. Naast onze aarde, zon en maan zijn er nog veel meer planeten, sterren en stelsels buiten onze Melkweg. Denk maar eens aan de Andromedanevel en exoplaneten waarop leven mogelijk is, net als op aarde. Dat we leven vinden op andere planeten is zeker, maar of het intelligent leven is dat met ons kan communiceren is nog maar de vraag.

Het is als tijdreizen, we zien het licht van een ster op miljarden kilometers afstand maar als we er (theoretisch gezien) naartoe zouden kunnen gaan is er misschien op die plek zelf niets meer. Wie in het heelal kijkt, kijkt immers ook terug in de tijd.

Kennis delen via Konnektid
Mijn kennis over astronomie heb ik opgedaan via wetenschappelijke tijdschriften, zoals Quest en Wetenschap in Beeld en via internet en documentaires op Discovery Channel en National Geographic. Ik besloot mijn kennis te delen omdat dit nog niet werd aangeboden op Konnektid en omdat sterrenkunde en ruimtevaart lang niet zo saai zijn als iedereen denkt. Het is juist heel erg interessant! Je leert je plek kennen in het omvangrijke heelal en je waardeert het leven op aarde en al onze verschillende culturen meer.

Ik heb nog geen aanvragen gehad om mijn kennis te delen maar ik heb een hoop wat ik een ander kan leren, ook al is die persoon een totale leek op het gebied van astronomie.

Zelf wil ik nog heel veel leren! Zo zou ik graag meer willen leren over social media marketing en internetmarketing want dit vind ik verdomd interessant. Daarnaast heb ik een spiegelreflexcamera waar ik lang niet alle mogelijkheden van weet en benut. Dus voor de fotografen onder jullie, stuur mij een bericht!

En ik wil ook nog beter leren om oosters te koken. De liefde van een man gaat immers door de maag en ik zou graag meer van mijn “Indische roots opsnuiven” om zo maar eens te zeggen.

Meer astronomie
Wil je meer leren over astronomie? Download dan het gratis programma Stellarium op je PC, laptop of tablet. Een telescoop is handig, maar met een verrekijker die vergroting 7 x 50 heeft kun je al veel waarnemen, zoals de komeet Lovejoy die momenteel te zien is rechts van het sterrenbeeld Stier (Plejaden). Hou overigens 20 maart in de gaten voor de gedeeltelijke zonsverduistering!

Neem een bezoek aan de plaatselijke volkssterrenwacht en als je in de omgeving van Nijmegen woont, kom dan naar sterrenwacht Saturnus. Naast publiekskijkavonden is de sterrenwacht ook open tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Nacht.”

Wil jij meer leren over astronomie? Stuur Dennis dan nu een verzoek!
Heb je zelf ook een unieke skill waar je meer over wilt vertellen? Stuur dan nu een bericht aan [email protected]