Wie wil er nou geen Twitterles van een professional? Femke kreeg het voor elkaar! Dit is Femke in een (hele kleine) notendop:

 

Femke vond Konnektid een te gek idee en wilde het een keer uitproberen. Ze heeft toen via Konnektid aan haar buren gevraagd of iemand haar Twitter-les kon geven. Al vrij snel kreeg ze van meerdere mensen een aanbod en na een snel zoektochtje op bleek daar een ware expert op social media gebied tussen te zitten.

Femke: ‘Ik was eerst wel een beetje zenuwachtig. Het leek too good to be true, dat zo’n expert me wilde helpen. We hebben afgesproken op zijn kantoor, waar hij naar toe is gekomen terwijl hij eigenlijk vakantie had. Ik wilde niet met lege handen aankomen, dus als dank had ik een plantje meegenomen dat ik zelf heb gestekt. Hij heeft me allerlei technische tips gegeven hoe ik Twitter moest gebruiken. Dus mijn ervaring kon bijna niet beter!’

 

Remco: ‘Ik vond het hartstikke leuk om te doen. Voordat we elkaar ontmoetten heb ik haar al even opgezocht en toen bleek dat zij mensen kent die ik nog van vroeger ken. Ik had dus helemaal niet het gevoel dat ik met een vreemde ging afspreken. Dat vind ik het leuke van dit soort ontmoetingen: mensen leren kennen waar je iets gemeenschappelijks mee hebt. Daarmee vergroot je eigenlijk je netwerk binnen je netwerk.’

Remco heeft Proudly Represents opgericht - een consultancy bureau voor PR en sociale media. Hij wilde een aantal van zijn tips voor Femke graag met jullie delen:

  • Gebruik op Twitter een duidelijke profielfoto
  • Vul altijd jouw biografie in, zodat mensen een idee krijgen wie je bent
  • Tweetdeck is een handige tool als je op de hoogte wilt blijven van verschillende onderwerpen. Je maakt met dit programma gebruik van kolommen met de zoektermen van deze onderwerpen. Zo hou je gemakkelijk overzicht.
  • En tot slot ook nog een tip voor LinkedIn: zorg dat je jouw samenvatting en headline volledig invult!

Wil jij Konnektid ook een keer uitproberen? Schrijf je hier in!