Hoewel ik een heel fijn huis heb, is het niet al te groot en heeft het nauwelijks opbergruimte. Daarom liep ik al een tijd rond met het idee om er eens een stylist of interieurontwerper bij te halen die me tips kon geven. Ik besloot mijn verzoek via Konnektid uit te zetten om te kijken of er wellicht mensen in de buurt waren met een talent voor interieur ontwerp.

Al snel kreeg ik een ontzettend leuke mail van Lieke:
“Hi Maartje, een vriendin stuurde me jouw oproep door. Ik ben net een bedrijf gestart in het opknappen van meubels en interieurontwerp. Ik woon in Amsterdam, maar help je graag op weg met ideeën en tips voor jouw interieur. Ik vind het altijd leuk om het optimale uit een ruimte te halen en kan je zeker goede adviezen geven.”

Hulp van een echte interieurontwerper

Te gek, een professionele interieurontwerper die mij wilde helpen! Maandag 9 februari spraken we bij mij thuis af en vroeg ik haar naar haar reden om haar kennis te delen via Konnektid.

Lieke: “Ik ben dit jaar afgestudeerd als interieurontwerper en ik vond het leuk om zo ervaring op te doen. En op deze manier kan ik mijn eigen onderneming Meubelbar ook onder de aandacht brengen. Daarnaast ben ik fan van delen, zo heb ik via Peerby mijn schuurmachine al eens uitgeleend, en vind ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en dingen uit te wisselen.”

Die middag heeft Lieke maar liefst drie uur lang door mijn huis gelopen en handige tips en ideeën met me gedeeld. Vijf tips vind je hieronder.

Vijf tips om je huis groter te doen lijken

  • Houd het licht en voeg maximaal twee kleurpigmenten toe in je huis om rust te creëren.
  • Laat kleurtinten en materialen terug komen in je huis om eenheid te creëren.
  • Laat de kleur van je plafond 10-20 cm doorlopen in je muur om een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. Hetzelfde geldt voor je plinten, houd deze in dezelfde kleur als je vloer.
  • Kijk goed naar de verhoudingen in een ruimte bij het kiezen van je meubels en dan met name de grootte van je meubels. Je kan een kamer wel grootser laten lijken door met slechts één element (grote bank, grote plant, grote lamp) uit te pakken en de rest dan van normale grootte te laten zijn.
  • En tenslotte, pas op met teveel losse frutsels en spulletjes in een kleine ruimte!

Aan de slag met je huis!

En wil je nu zelf ook aan de slag met de inrichting van je huis? Dan wil Lieke je het volgende meegeven: “Maak van te voren een plan, dat kun je zelf doen als je daar gevoel voor hebt of samen met een interieurontwerper, interieurdesigner of interieurstyliste.

Een interieurontwerper gaat net een stapje verder dan een designer of styliste. Zo kijk ik bijvoorbeeld ook goed naar de logistiek van je huis, hoe zijn de looproutes bijvoorbeeld, en naar de lichtinval en mogelijkheden die een ruimte biedt. Hiervoor heb ik tijdens mijn opleiding ook een stuk bouwtechnische achtergrond voor opgedaan. Zo kun je samen nieuwe oplossingen bedenken en heb ik meteen concrete handvatten om aan de slag te gaan!”

Na onze Konnektie kon ik niet wachten om aan de slag te gaan in mijn huis! Als kers op de taart mocht ik ook nog het boek “Apartment therapy’s big book of small, cool places” van haar lenen om verdere inspiratie op te doen. Een enorm geslaagde konnektie dus.

Wil jij ook leren van Lieke? Bekijk dan hier haar Konnektid profiel. Lieke’s eigen onderneming heet Meubelbar en hier kun je, naast interieuradvies, ook toffe workshops volgen en opgeknapte meubels kopen.

Zie hier de Konnektid leden die hun kennis over interieur met jou willen delen.