In deze serie blogs besteden we aandacht aan de unieke skills die op Konnektid worden aangeboden en de mensen die jou dit kunnen leren. Deze keer vertelt Lienne uit Dordrecht meer over haar unieke skill: clowning.

Lienne: “Clowning is voor mij een manier om me te uiten. Andere mensen doen dat door te zingen, dansen of muziek te maken en ik doe het onder andere via clowning. Met clowning kan ik even uit het serieuze leven stappen, de vrolijkheid ingaan, en de wereld iets vrolijker maken.

Daarnaast vind ik het erg leuk om kinderen en zeker ook volwassenen aan het lachen te maken en ze een leuke dag te bezorgen. Als ik iemand blij heb kunnen maken is mijn dag helemaal goed! Clowning is ook een manier om mezelf creatief uit te dagen en nieuwe ervaringen te beleven. Elk optreden is anders, er gebeurt altijd iets onverwachts en daar probeer ik dan op in te spelen.

Zelf leren clownen
Ik ben zelf gestart door verschillende workshops te volgen. Deze waren erg goed voor de basis en hebben me het vertrouwen gegeven om het ook echt te gaan doen. Daarna heb ik heel veel van de praktijk geleerd, clowning leer je vooral door het heel veel te doen.

Zelf zou ik via Konnektid graag meer skills leren die ik kan toepassen bij mijn clownsoptredens, circusskills en pantomime bijvoorbeeld. Het lijkt me ook leuk om andere creatieve vaardigheden te leren die ik nog lastig vind of niet ken. Zoals naaien, knuffels maken, muziek etc.

Tip voor clowns in spé
De grootste tip is dat je zelf plezier moet hebben in het clownen. Dat straalt uit naar de mensen waardoor zij zich al blij(er) voelen. Net als dat mensen vanzelf teruglachen als je naar ze lacht. Plezier is de helft van het succes. Dus forceer jezelf vooral niet!

Wil jij meer leren over clowning? Stuur Lienne dan nu een verzoek!
Heb je zelf ook een unieke skill waar je meer over wilt vertellen? Stuur dan nu een bericht aan [email protected]