In deze serie blogs besteden we aandacht aan de unieke skills die op Konnektid worden aangeboden en de mensen die jou dit kunnen leren. Deze keer vertelt Laura uit Alphen aan den Rijn meer over haar unieke skill: DIY huidverzorging.

Laura is zelf al enkele jaren bezig om bewuster en leuker te leven en is de eigenaresse van BewustGoed, een webshop met ecovriendelijke producten. “Ik wil mensen graag inspireren een eco-lifestyle met stijl en ‘joie de vivre’ te (be)leven. Dit doe ik onder meer met de producten in mijn webshop en mijn eigen blog maar ook door mijn kennis te delen.

Eetbare huidverzorging

Ik vind het erg leuk om mijn eigen verzorgingsproducten te maken, producten die gezond zijn voor je huid en geen negatief effect hebben op dieren en het milieu. Veel ingrediënten die ik gebruik zijn gewoon eetbaar, zoals fruit, groenten, kruiden en plantaardige oliën. Daarnaast kun je, als je zelf aan de slag gaat, je huidverzorging precies aanpassen op jouw huidtype en haar behoeftes. Door je eigen huidverzorging te maken bespaar je een hoop schadelijke stoffen, verpakkingen en geld en ben je dus heel duurzaam bezig.

Ik heb deze skill ontwikkeld door verschillende cursussen en workshops te volgen die allemaal te maken hebben met natuurlijke huidverzorging. Denk bijvoorbeeld aan aromatherapie en momenteel volg ik een cursus wildcrafting. Daarnaast heb ik een boekenplank vol met boeken over natuurlijke en holistische huidverzorging. En ook online vind ik veel inspiratie.

Kennis delen

Ik deel mijn kennis over natuurlijke huidverzorging graag met andere Konnektid-leden. Er zitten zoveel voordelen aan dat het gewoon zonde is om deze kennis niet te delen! DIY huidverzorging is simpel, leuk, ecovriendelijk en vooral erg goed voor je huid.

Mochten er mensen met kinderen zijn die deze kennis graag willen leren, neem je kids gewoon mee, dit is geen enkel probleem! Aan mensen die zich nu al willen verdiepen in huidverzorging wil ik meegeven dat ze vooral veel moeten lezen en inspiratie op moeten doen. Daarnaast kun je gewoon meteen beginnen met iets kleins zoals een avocadomasker met honing (recept hieronder), badthee met kruiden en bloemen of babypoeder gemaakt van maizena.

DIY avocadomasker

1 halve, rijpe (bio) avocado
1 eetlepel honing

Pureer of prak een halve avocado met honing tot een glad goedje en breng aan op een schone huid. Laat het masker 10 tot 15 minuten intrekken, spoel af met lauwwarm water en gebruik een voedende plantaardige olie om je gezichtshuid te verzorgen.

Avocado bevat hydraterende en voedende vetten en Vitamine E, een antioxidant die vrije radicalen bestrijd en daarmee huid veroudering tegengaat. De honing hydrateert en werkt anti-septisch en het helpt je huid te herstellen van bijvoorbeeld een schrammetje of pukkeltje.

Moestuinieren iemand?

Zelf zou ik heel graag willen leren hoe ik een kleine moestuin kan aanleggen. Ik heb wel een poging gedaan vorig jaar, maar leer graag van een ervaren moestuinder met groene vingers!”

Wil jij leren hoe je je eigen huidverzorgingsproducten maakt? Stuur Laura dan nu een verzoek!