In deze serie blogs besteden we aandacht aan de unieke skills die op Konnektid worden aangeboden en de mensen die jou dit kunnen leren. Deze keer vertelt Gerard uit Nijmegen meer over zijn unieke skill: wijnproeven.

Gerard: “Wijnproeven is een onderdeel van mijn werk. Ik werk als freelance culinair schrijver/fotograaf. In het tijdschrift Perswijn heb ik bijvoorbeeld in elk nummer een rubriek waarbij we vier gerechten proeven en bij elk gerecht vier wijnen. Het gaat er dan niet om te bepalen welke de beste wijn is maar juist welke wijn het best past bij het gerecht dat we proeven. Dat is dus niet perse altijd de duurste! Ik heb zelf wijn leren proeven in de periode dat ik zelf een restaurant had. Ik stond in de bediening en wilde mijn gasten goed kunnen adviseren. Ik heb verschillende opleidingen gedaan waarvan de Vinologenopleiding de hoogste is.”

Wijnproeven

“Als wijnfanaat vind ik het leuk om te vertellen over wijnproeven. Bovendien is het veel makkelijker dan je denkt. Er hangt soms een wat snobistische sfeer om wijn en wijn proeven en daarom durven mensen soms hun mening niet te geven, maar dat is niet terecht!

Wijnproeven moet je bijhouden, je moet het regelmatig doen. Bij voorkeur in een groep waarbij een persoon van de groep de wijnen inschenkt zodat je niet weet wat er in je glas zit. Daarom lijkt het me leuk om via Konnektid een groep te vormen met mensen uit de buurt waarmee we met enige regelmaat wijnen proeven.

Het gaat er bij wijnproeven overigens niet om zo goed mogelijk te gokken welke wijn het is! Het gaat er om de wijn te beschrijven zodanig dat je hem de volgende keer weer zou herkennen.”

Leer van Gerard wijnproeven

Lijkt het jou wel wat om samen met Gerard en andere enthousiastelingen uit de omgeving van Nijmegen wijn te proeven? Of wil je graag een keer met Gerard een op een kennis uitwisselen over wijnproeven? Stuur hem een verzoek, en… proost!

Heb je zelf ook een unieke skill waar je meer over wilt vertellen? Stuur dan een bericht naar [email protected].