Veelgestelde vragen

Wat is Konnektid?

Het korte antwoord is dat Konnektid verbindt. Overal om je heen bevinden zich mensen met handige vaardigheden en kennis. Helaas heb je vaak geen idee wie ze zijn, wat ze kunnen en hoe je met hen in contact kan komen. Zonde! Konnektid brengt je met hen in contact, zodat jij kunt leren wat je maar wilt. Via onze website en app (binnenkort!) kun je mensen in jouw buurt vinden met kennis en vaardigheden die jij ook graag zou hebben. Of die je kunnen helpen met een probleem of je gewoon inspireren. En andersom kunnen je buren jou vinden en ook weer van jouw unieke skills leren!

Waar komt het idee voor Konnektid vandaan?

Goede vraag! Een paar jaar geleden bedacht onze oprichter Michel zich dat we ons allemaal in onze eigen sociale ‘bubbels’ bevinden waarbij we onze kennis en vaardigheden alleen delen met de mensen die we al kennen. Zo hebben we geen toegang tot de enorme variëteit aan interessante kennis die zich om ons heen bevindt. Dit moest veranderen vond hij en voila!, Konnektid was geboren.

Hoe werkt het?

Heel simpel. We vragen iedereen om hun kennis en vaardigheden te delen. Zo ontstaat er een enorm netwerk van mensen die elkaar verder kunnen helpen en inspireren. Via Konnektid kun je om kennis of hulp vragen aan de mensen in je buurt en zo mensen vinden die jou kunnen leren wat je maar wilt. Ontdek ons online netwerk en de unieke kennis van de mensen om je heen. Voor je het weet raak je geïnspireerd om je Spaans op te halen of van je buur te leren hoe je sushi maakt.

Is Konnektid gratis?

Ja, zo gratis als maar kan. In 2015 gaan we ook abonnementen aanbieden waarbij je voor een klein bedrag per maand extra diensten en functionaliteiten van Konnektid kan gebruiken. We houden je op de hoogte!

Waarom zou ik mijn kennis delen via Konnektid?

Voor wat hoort wat zei je oma al. Onze gemeenschap van enthousiaste kennisdelers werkt alleen als iedereen bijdraagt. Als jij iemand zoekt om je met iets te helpen, is de kans groter dat je iemand vindt als je zelf ook actief bent en je kennis deelt. Daarnaast is het heel erg leuk om te doen. Wij kunnen het weten, we zijn kennisdeel-junkies.

Is Konnektid echt zo gaaf?

Yup. We hebben het zelfs onafhankelijk laten onderzoeken.

Maar hoe kom ik nu in contact met iemand om kennis te delen?

Op twee manieren, je kunt via je persoonlijke pagina een bericht sturen naar je buren met hetgeen jij wilt leren en waarom. Buren die jou hiermee kunnen helpen kunnen hier vervolgens op reageren. Je kunt ook op zoek gaan naar specifieke kennis op onze kaart. Heb je daar iemand gevonden, dan klik je op zijn/haar profiel en vervolgens op de knop ‘Dit wil ik leren!’. Je kunt ook iemands profiel bekijken voor een overzicht van al zijn/haar kennis en dan klikken op de knop ‘Vraag om deze kennis’. Het helpt als je in je bericht aangeeft waarom je dit wilt leren en wat je huidige niveau is. Als hij/zij je verzoek accepteert kunnen jullie een dag & tijd afspreken om elkaar te ontmoeten, zo simpel is het!

Waarom zou ik inloggen met een van mijn sociale netwerken?

Twee redenen: vertrouwen en gemak. Sociale netwerken helpen je om vertrouwen te wekken bij mensen die je nog niet kent. En vertrouwen is belangrijk als je ‘Konnekt’ met iemand. Daarnaast dient gemak de mens. Inschrijven en inloggen met je social media profiel is sneller dan steeds maar weer je gegevens moeten intikken. En als je je inschrijft met je social media profiel dan nemen we deze informatie over in je Konnektid profiel zodat jij dit niet allemaal hoeft in te vullen. Je kunt dit natuurlijk zelf altijd aanpassen. En wees niet bang, we zullen je informatie nooit delen met derden. Wat er op Konnektid gebeurt, blijft op Konnektid.

Maar ik heb helemaal geen kennis om te delen...

Natuurlijk wel! Je hoeft geen expert te zijn om iemand anders iets te leren. We geloven dat iedereen een talent heeft of relevante kennis waarmee hij een ander kan helpen. Iedereen, dus jij ook.