Door: Floor Kreijkes
Toen ik met mijn gloednieuwe Konnektid-account een beetje aan het rondneuzen was tussen vaardigheden van mijn buren kwam ik op een profiel van een buurman, Han, die als een van zijn skills "slacklining" had staan. Mijn hersenen kraakten er op los toen ik een beeld probeerde te vormen over wat deze nog-nooit-eerder-van-gehoorde vaardigheid inhield. Toen ik slacklining op intypte, kwamen er foto's tevoorschijn waarbij ik me afvroeg of ze echt of gephotoshopt waren. Het zag er uit als gymnastiek op een soort touw over bergen, gebouwen en kanalen. Slacklining, waarom had ik daar nog nooit eerder van gehoord?

Omdat ik het heel erg leuk vind om nieuwe gekke sporten uit te proberen, heb ik buurman Han een verzoek gestuurd om van hem te leren slacklinen. Het duurde niet lang voordat we een afspraak hadden gemaakt in het Westerpark. Er bestaan heel veel verschillende manieren van slacklinen en wij begonnen met de makkelijkste soort: slacklinen tussen twee bomen.

 

Han vindt het zelf heerlijk om te slacklinen om gewoon even zijn verstand op nul te kunnen zetten en een tijdje alleen maar hier mee bezig te zijn. Hij doet het vaak met vrienden en ook wel eens alleen, hij woont namelijk naast een park. Han zegt dat het verslavend is!

Han's tips voor slacklinen:

  1. Doe boombeschermers onder je lijn. Dit zijn een soort kussentjes waardoor de boom niet beschadigd raakt vanwege de enorme druk die op de lijn komt.
  2. Focus, ga iets door je knieën, span je buik aan, en houd je ellebogen boven je schouders.
  3. Gebruik je armen om de balans te houden.
  4. "Als je naar links valt, val dan naar rechts!" (De gouden tip van de Colombiaan die slacklinen aan Han had geleerd, wat erg goed helpt tegen het vallen.)

We hebben het een uur gedaan en uiteindelijk is het me gelukt om drie stappen op de lijn te zetten. Ik vond het een super leuke ervaring en hoop het snel weer te gaan doen.

Op Konnektid worden nog veel meer te gekke skills aangeboden! Bijvoorbeeld gebarentaal, beeldhouwen, Tai Chi of WordPress. Je vindt ze door ze hier in te typen. Veel leer-plezier!