Gastblogger Lydia de Kort schreef voor ons een stukje over haar ervaringen bij The Big Exchange - Easter Edition:

Er bestaan talloze websites waar verschillende producten of diensten met elkaar kunnen worden gedeeld. Ook wel collaboratieve consumptie-websites genoemd. Het aantal collaboratieve consumptie-websites is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Deze groei is ook in Nederland te zien, zoals de websites Konnektid, Peerby en Thuisafgehaald. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de motivatie voor de deelname aan Thuisafgehaald. Sindsdien ben ik gefascineerd geraakt door collaboratieve consumptie. Vandaar dat ik dolgraag deel wilde nemen aan de grootste ruilbeurs van Nederland: The Big Exchange.

Op Tweede Paasdag hebben Konnektid, Thuisafgehaald, Peerby en Buy Nothing New Maand de handen ineen geslagen en was het tijd voor The Big Exchange - Easter Edition! Ook tijdens deze editie was het weer een gezellige boel. Alles werd tegen alles geruild. Voor sommige bezoekers was het nog even wennen dat niet alleen tastbare dingen met elkaar geruild konden worden, maar ook sociaal kapitaal, oftewel skills. Bij de entree konden bezoekers zichzelf beplakken met stickers waarop stond wat voor skills zij zochten en/of welke skills zij aanboden. Waar de ene bezoeker moeite had om te bedenken waar hij of zij goed in was, beplakte de andere bezoeker zich met vijf of zes stickers. Mede door het ruilen van de skills was het weer een bijzondere editie.

De hoogtepunten van The Big Exchange - Easter Edition waren een mevrouw die een nachtje in haar huis aanbod en dit ruilde met iemand die een portret van haar ging tekenen. Een zwarte trouwjurk die werd geruild voor een privé-concert van 45 minuten. Muzikanten die speelden in ruil voor alles en niet te vergeten hele gave djembé lessen ook in ruil voor alles!

The Big Exchange - Easter Edition was een dag met leuke, lieve mensen en mooie ruildeals. Naast dit alles was het bovendien erg inspirerend om te zien dat spullen en skills een hele andere waarde krijgen als mensen deze met elkaar ruilen.

De foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door Liliane Smith.

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer foto's!