Vind je het leuk om te koken? Of kan je er juist helemaal niets van? Dan is dit filmpje echt iets voor jou! Karlijn deelt in het filmpje namelijk haar kookskills met ons en laat zien hoe jij een heerlijk diner op tafel kan zetten. Voor Kerst bijvoorbeeld… Of voor een andere gezellige avond natuurlijk! De recepten kun je hieronder nog eens rustig nalezen.

 

 

PEPERONATA MET BUFFELMOZZARELLA

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de paprika’s in 4 stukken en leg ze (zonder zaadlijsten natuurlijk), met het velletje naar boven, op een bakplaat hoog in de oven. Rooster de paprika’s ca. 25 min. tot het vel zwart wordt. Leg 10 min. in een afgesloten pan. Trek de velletjes van de paprika af en snij hem in repen.
  2. Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min.
  3. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Breek de bollen mozzarella in stukken en leg ze op de salade. Besprenkel met de rest van de olie.

HERTENBIEFSTUKJES MET PORTSAUS

  1. Bestrooi de biefstukken alvast met zout en peper. Doe de fond in een koekenpan en laat het op hoog (!) vuur in 8 min. inkoken tot er 1/3 van over is. Voeg de port, kersen en tijm toe en laat opnieuw op hoog vuur in 8 min inkoken tot er 1/3 van over is.
  2. Ondertussen: verhit 25 gram boter en bak de biefstukken 1 minuut op hoog vuur. Voeg de rest van de boter toe en bak iedere kant nog eens anderhalve minuut. Laat de biefstukken vervolgens op een warm bord, onder aluminiumfolie, 5 minuten rusten.
  3. Verwijder de tijm uit de saus. Schenk het vet van de biefstuk uit de pan, maar laat eventuele aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verhit op middelhoog vuur. Schraap de aanbaksels los en roer ze door de saus.

MERENGUE CHOCOLADETAART MET PISTACHENOOTJES

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Laat afkoelen. Verwarm de over voor op 175 graden.
  2. Klop de eiwitten tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klopt tot stevig schuim. Voeg de cacao, maizena en wijnazijn toe en klop alles door het schuim. Roer de chocolade er in delen luchtig door (zodat er strepen ontstaan).
  3. Verdeel het beslag in drie rondjes op de bakplaat (pas op, ze zullen tijdens het bakken uitlopen, dus hou er genoeg ruimte tussen). Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 125 graden. Bak ze 75 minuten. De bodems moeten hard en knapperig zijn aan de rand, maar taai in het midden.
  4. Zet de oven uit, maar laat de bodems nog even in de oven staan met de deur op een kiertje. Klop ondertussen de slagroom tot hij hard begint te worden en hak de pistachenoten.
  5. Leg een van de bodems op een schaal. Strijk er de slagroom over en beleg met een paar frambozen. Herhaal dit met de tweede laag. Leg de derde taartlaag erop. Versier de bovenkant met een laag room, frambozen en de pistachenoten.

EET SMAKELIJK!