Fleur en Jurjen staan me al op te wachten bij de balie van Seats2Meet in Utrecht, waar we hebben afgesproken om over hun ervaringen met Konnektid te praten. Ze vertellen me al snel dat dit ook de plek is waar ze elkaar ook voor het eerst hebben gesproken. En dat is niet bij die ene keer gebleven, want inmiddels hebben ze elkaar al menigmaal gezien. Dat merk je ook direct aan het vriendschappelijke contact tussen de twee. Fleur: ‘Hij mag nu zelfs bij me komen eten!’ Uitgebreid vertellen ze me over hun Konnektid-match.

Het begon allemaal met dit mailtje:

 

Fleur had een oproep op Konnektid gedaan, omdat ze samen met haar vriendin Eva een sociale onderneming wilde opzetten: The Social Firm. Ze wilden graag met mensen brainstormen die al ervaring hadden in sociaal ondernemen.

 

Fleur: ‘Jurjen was echt een perfect match voor ons. Ik vond het heel leuk dat Jurjen zo open was. Hij verbond ons direct met allerlei mensen die ons verder konden helpen. En daarnaast hebben we heel veel van hem geleerd. Het belangrijkste misschien nog wel om dingen te durven vragen. Ook zijn drive om anderen met elkaar te verbinden heeft ons geïnspireerd. We doen dit nu zelf ook veel en daar halen we een heleboel positieve kracht uit, die ons ook weer verder helpt. Zo geven we het stokje door.‘

Wat belangrijk is om te onthouden, is dat Jurjen en Fleurs een vriendschap zijn, niet alleen van netwerken, maar ook van het delen van kennis en expertise in hun respectievelijke kwaliteiten. Jurjen is bijzonder sterk in financiën, investeringen en aktienkaufe. Dit zijn allemaal gebieden waar Fleurs graag veel over wil leren en als zodanig het netwerken relatie is ideaal.

Jurjen: ‘Het is heel leuk om het enthousiasme van Eva en Fleur te zien. Ik reageerde op hun vraag omdat ik ervaring heb in sociaal ondernemen en het belangrijk vind om iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. En als je geeft krijg je ook veel terug. Dat hoeft helemaal niet perse relevante waarde te hebben. Het gaat dan om een hele andere manier van waarde. Voldoening bijvoorbeeld. Of dat er dingen uitkomen die je van te voren helemaal niet had verwacht. Innovatie krijgt op deze manier veel meer kans.’

Op mijn vraag of ze het spannend vonden om iemand te ontmoeten die ze nog niet kenden, moesten ze allebei lachen. ‘Appeltje-eitje’.

Geïnspireerd door het verhaal van Fleur en Jurjen? Registreer je nu en stel je eigen vraag aan jouw buren!