Auteur: Thijs Verhoeven

Heb je een goed idee of concept en wil je hier verder mee, dan heb je een website nodig! Gelukkig kun je tegenwoordig redelijk makkelijk zelf een website bouwen met WordPress. WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld en zeer gebruiksvriendelijk. Maandelijks worden er nieuwe tools en functionaliteiten aan toegevoegd die jij vervolgens (meestal gratis) kunt gebruiken voor jouw eigen website.

Vier tips voor je nieuwe website

Voordat je start met een nieuwe WordPress website heb ik alvast vier tips voor je.

1. Zorg voor goede stabiele hosting
Goedkoop is in hostingland bijna altijd duurkoop. Kies daarom niet direct voor de goedkoopste hosting, maar voor een goede prijs – kwaliteitverhouding. Geheugen en dataverkeer zijn belangrijk, maar lang niet zo belangrijk als de kwaliteit en het interne geheugen van de server waar je website op staat. Probeer hierachter te komen, want dit staat vaak niet in de specificaties van de hostingdienst.

2. Gebruik een Premium WordPress thema
Er zijn duizenden thema’s beschikbaar voor WordPress die je eenvoudig kunt installeren op je website, zo start je al met een professioneel design en hoef je de inhoud alleen nog maar aan te passen. Ik adviseer klanten altijd om te kiezen voor een Premium WordPress thema. Dit zijn betaalde thema’s en deze kosten rond de 50 dollar. Deze thema’s zijn dit geld zeker waard want je ontvangt hiervoor (in tegenstelling tot de gratis WordPress thema’s) een stabiel thema, support van de makers en updates.

3. Voeg mooie foto’s toe aan je website
Foto’s of afbeeldingen maken vaak je website. Ze geven de website een gevoel, een stijl. Mede hierdoor is het gebruik hiervan enorm belangrijk, want zo kun je precies bepalen wat de stijl van de website is.

4. Laat duidelijk zien wat de essentie is
Regelmatig kom ik op websites terecht waar ik vervolgens aan het zoeken ben wat het aanbod of de dienst is. Dit moet in 2 tot 4 seconden voor de bezoeker duidelijk zijn, anders verlaat merendeel de website weer. Zorg er dus voor dat de eyecatcher op je homepage ook direct duidelijk maakt wat de essentie en doel van de website is.

Hulp nodig van een expert?

Wil je graag persoonlijk advies en hulp van Thijs? Bekijk dan hier zijn Konnektid profiel. Thijs’ eigen website heet WPHandleiding en hier vind je een reeks van handleidingen aan waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een prachtige WordPress website bouwt.

Hier vind je alle WordPress experts bij jou in de buurt!