Door Karin

Zou er een woord bestaan voor iemand die altijd op zoek is naar nieuwe dingen, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën? Ik ben er dol op. Dus toen ik op Facebook een oproep van Konnektid zag voor een klankbordgroep hoefde ik niet lang na te denken. Ik was hun naam al eens eerder tegengekomen en het hele businessidee had per definitie iets sympathieks. Dat het geheel onder het genot van wijn en pizza zou gebeuren, was ook niet verkeerd.


Konnektid pizza-avond in het Westerpark

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet heel gedegen voorbereid ten tonele verscheen. Ik had wel even snel naar hun website gekeken om m’n geheugen op te frissen, maar ver was ik niet gekomen. Er was dus weinig tijd om na te denken toen ik daar als testpersoon moest inloggen en m’n speciale talenten moest opvoeren. Naar wat was ik eigenlijk op zoek?

Geen idee. Spaans misschien? Ik had een vaag plan om ooit door Zuid-Amerika te trekken…. dus vulde ik dat in en surfde die avond - net als de overige deelnemers van de klankbordgroep - wat heen en weer op de site en ik leverde her en der wat commentaar - al met al was het een gezellige avond.

Wie schetste mijn verbazing toen ik de volgende dag een bericht in m’n mailbox vond dat iemand zich via Konnektid aanbod om me Spaans te gaan leren! Hahaha, dat was een grap. Ik mailde terug dat het weliswaar een aardig aanbod was, maar dat ik niet serieus geïnteresseerd was, tenzij mijn plannen voor een reis naar Mexico en Guatemala daadwerkelijk ooit vaste vormen aan zouden nemen.

Mijn potentiële leraar reageerde sportief, maar meldde wel nog even dat hij de Mexicaanse nationaliteit had en toevallig vorig jaar op vakantie was geweest in Guatemala…. Hoezo: toeval bestaat niet?

Uit nieuwsgierigheid besloot ik toch met hem af te spreken. En in die weken tussen ons mailtje en de afspraak, nam mijn reis ineens vastere vormen aan. Toen we eenmaal samen aan tafel zaten, was de kogel al door de kerk: over vier maanden zou ik naar Midden-Amerika vertrekken en ik had dus inmiddels wel degelijk behoefte aan een paar lesjes Spaans.

Alvaro - zo heette mijn tegenover - schetste me toen drie koppen koffie lang enthousiast de beste routes door Mexico en de highlights van Guatemala. Bovendien tipte hij me over een app om de eerste beginselen van het Spaans onder de knie te krijgen. Hij was zelf wel geinteresseerd in een paar lessen Nederlandse conversatie. We eindigden onze middag met de afspraak dat hij eerst een intensieve cursus bij de nonnetjes in Vught zou afronden en ik aan de slag zou gaan met wat basale kennis van het Spaans en dat we dan opnieuw aan tafel zouden gaan zitten voor een echte les. Wordt vervolgd dus!

*Noot van Konnektid: Karin is inmiddels V.I.P. lid van Konnektid geworden. Dit betekent dat ze vaker wordt uitgenodigd om feedback te geven (onder het genot van wijn en pizza) en op allerlei andere manieren bij Konnektid betrokken wordt. Wil je ook V.I.P. lid van Konnektid worden? Stuur een mailtje naar Maartje via [email protected].