Door Jojanneke Dekens

Konnektid, vanaf het eerste moment dat ik op de website keek was mijn interesse al gewekt. Een soort vraag- en aanbod in vaardigheden: heerlijk! Mijn aanmelding was snel ingevuld en toen mocht ik gaan bedenken wat voor vaardigheden ik kan aanbieden. Lastig hoor! Want als basisschool leerkracht en beeldend kunstenaar kan ik genoeg, maar dat zijn voor mijn gevoel te brede skills. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van dingen doen waar ik zelf altijd blij van word: creatief haken, oude spullen nieuw leven in blazen, borduren (voor gevorderden), kleine dingen zien en waarderen, buiten de gangbare paden treden en stempels maken. Over deze laatste skill deel ik graag wat tips en tricks met jullie!

Stempels maken: waar te beginnen

Wat stempels maken zo leuk maakt is dat je met ontzettend veel verschillende materialen aan de slag kunt. Zelf werk ik meestal met gummen (die van de V&D zijn erg fijn) en met mijn lino-snijsetje. Het gebruiken van carbonpapier (papier met een dubbel laagje om te ‘kopiëren’) is handig, maar wanneer je uit de losse pols werkt niet altijd nodig. Andere must-haves zijn natuurlijk een potlood, mooi papier en inkt voor als de stempel klaar is!

Ik vind het heerlijk om zelf stempels te maken vooral omdat je ze precies kunt maken zoals je zelf wilt. En achteraf trots kunnen zijn op het eindresultaat, dat is het mooiste! Tegenwoordig kom je het overal tegen: brieven schrijven in plaats van een mailtje, meer tijd besteden aan echt handwerk, posters maken met eigen gemaakte teksten en mooie letters en ik denk zelf dat het maken van stempels daar helemaal bij past. Daarom vind ik het een leuke vaardigheid die ik graag via Konnektid zou willen doorgeven.

Heb je zin gekregen om ook stempels te gaan maken? Ik help je graag! Stuur me snel een verzoekje via Konnektid.

Creatievelingen in het oosten van het land: opgelet!

Wat ik graag nog zou willen leren via Konnektid is hoe ik met mijn breimachine om moet gaan. Een hele tijd geleden heb ik deze gekregen en hij ligt sindsdien eigenlijk stof te happen op zolder. En dat vind ik heel erg jammer.

Graag zou ik mooie patronen willen breien waarmee ik dan bijvoorbeeld kussens zou kunnen maken. Ben jij zo’n creatieveling die mij kan helpen met mijn breimachine? Laat het me meteen weten!

Ambassadeur van Konnektid

Behalve dat ik mijn kennis deel via Konnektid ben ik sinds kort ook actief als ambassadeur van Konnektid. Als ambassadeur van Konnektid ga ik mij vooral inzetten om meer mensen in het oosten van het land hun interessante skills en vaardigheden te laten delen. Dus oosterlingen, kom maar op en ga kennis uitwisselen met je buur!

P.S. Lijkt het je ook wel wat om als ambassadeur van Konnektid aan de slag te gaan? Check dit blog of stuur een mailtje naar [email protected]