Op zoek naar een baan? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Kun je wel wat meer informatie gebruiken over een bepaald onderwerp? Natuurlijk! Via Konnektid kun je ook je professionele skills uitbreiden of ontwikkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Photoshop? Freerk uit Amsterdam is één van de in totaal meer dan honderd mensen die deze skill aanbieden op Konnektid. Lees snel verder en kom erachter waarom Freerk je aanraadt nóóit aan Photoshop te beginnen! (Huh? Ja, echt!)

Photoshop leren via Youtube

Freerk: “Lang geleden ben ik begonnen met Photoshop. Ik heb mezelf eigenlijk alles zelf aangeleerd. Omdat er op Youtube steeds meer kleine handleidingen voor allerlei grafische probleempjes te vinden waren ging dat na verloop van tijd steeds makkelijker. Bovendien is het programma Photoshop aan zich steeds beter en makkelijker te bedienen sinds de nieuwere versies.

Wat ik zelf zo leuk vind aan Photoshop is het idee dat niets te gek is. ‘The Sky is the Limit’ geldt zeker voor Photoshop. Beeldbewerking vind ik zelf de leukste klusjes om uit te voeren met dit programma. Zo ben ik bijvoorbeeld erg tevreden over het resultaat van het bewerken van het bewegende handje, zoals je op onderstaande foto kunt zien.”

 

Kennis delen via Konnektid

“Zelf heb ik één keer via Konnektid mijn Photoshop skills gedeeld. Ik heb toen twee uur lang uitleg gegeven over de werking van de vele gereedschappen die het programma te bieden heeft. Dat zijn wel echt de basics waarmee je moet beginnen, wil je het programma echt goed onder de knie krijgen. Pas ná deze eerste kennisuitwisseling bedacht ik me dingen die ik ook nog allemaal had kunnen vertellen tijdens die eerste photoshop stoomcursus voor beginners. Zo zie je maar hoe je je via Konnektid bewust wordt van kennis die je beschikt en de manier waarop je deze het beste kunt overbrengen!”

“Begin er niet (meteen) aan! Daarmee bedoel ik dat er veel andere programma’s zijn die wat simpeler en goedkoper zijn, zeker wanneer je er pas mee begint. Bijvoorbeeld Photoshop Elements. Door een professioneel programma als Photoshop te negeren voorkom je die frustrerende worsteling in het begin en kun je gelijk aan de slag. Dan kun je later altijd nog overstappen naar een uitgebreidere variant.”

Muzikale & Excel skills gezocht!

“Zelf ben ik via Konnektid op zoek naar iemand die me de basics van Excel kan bijbrengen. En ik zou wel een betere drummer willen zijn! Oh ja… en dat gitaaronderwerp zou ik ook wel eens werkelijkheid willen zien worden. Kun jij me hiermee helpen? Laat het me meteen weten!”

Enthousiast geworden en benieuwd naar wat Freerk nog meer te vertellen heeft over Photoshop? Neem dan contact met hem op! Behalve Freerk zijn er nog héél veel anderen die je Photoshop kunnen leren via Konnektid. Misschien ook wel iemand bij jou in de buurt?